perjantai 12. joulukuuta 2014

Ihmeellinen leffakohtaus Bostonin Mäkkärissä

Nyt on todella onnellinen ja kiitollinen olo. Sain tänään kivoja uutisia ja tuli mieleeni Bostonissa tapahtunut "leffakohtaus". Ne, jotka mut tuntee, tietää,  et joskus mulle vaan sattuu ja tapahtuu vähän erikoisia tilanteita erikoisissa paikoissa erikoisten ihmisten ympärillä. Vähän sellasia juttuja, et niitä tapahtuu vaan leffoissa. Bostonissa lähtöpäivänä oli juurikin tällainen kohtaus.

Mun piti palauttaa huone jo yhdeltätoista. Jätin laukun respaan ja lähdin kävelylle lähistölle. Oikeastaan mikään paikka ei ollut vielä auki. Niin paitsi mäkkäri. Kun olin kävelly aikani ja nälkäkin alkoi olla, niin menin sit joululauluja raikavaan Mäkkäriin ja tilasin perus BigMac-aterian. 

Mutustelin ruokaani tyytyväisenä ja katselin kanssaihmisten sunnuntai-aamun meininkiä. Suurin osa näytti olevan jossain aineissaan tai muuten erikoisissa systeemeissään. Ajattelin blokata häiritsevät örinät ja horjumiset näköpiiristäni keskittymällä uuteen kirjaani Writing Tools.

Viereeni istahti vanha rouvashenkilö. Hän oli pukeutunut oikein siististi ja hän näytti sille, että hän ei todellakaan kuulunut sinne narkkareiden ja huutavien teinien sekaan. Jossain vaiheessa juustohampurilaista syödessään hän kysyi minulta jotain yhdestä kyltistä, että ymmrränkö mitä se tarkoittaa. Samalla näin kuinka hän vilkaisi kirjaani. Jatkoimme muutaman sanan vaihtamisen jälkeen molemmat syömistä.

Kun hän oli lähdössä, hän kysyi, että "Haluatko tulla kirjailijaksi, kun luet kyseistä kirjaa?". Kerroin hänelle, että teen väitöskirjaa ja olen Suomesta täällä nyt esittämässä tutkimustuloksiani. Hän kyseli tarkemmin aiheestani ja tuumasi vain, että tässä maassa kukaan muu mistään muusta puhukaan kun siitä, että mitä pitäisi syödä ja kuinka laihduttaa. Seuraavaksi hän kyseli minulta, että mitä haluaisin urallani tehdä. Kerroin hänelle haaveestani kuinka lihavuuden hoidon sijaan keskityttäisiin ennaltaehkäisyyn ja enemmän siihen miten syödään ja mikä on ruoan ja syömisen rooli elämässä ym. Että syöminen ei olisi niin ongelmallista ja hankalaa ihmisille. Sitten hän oli hetken hiljaa ja sanoi: "Haluan antaa sinulle yhden paperin, jos lupaat käyttää sitä hyvin. Ja muista, sinä voit olla ihan mitä tahansa sinä ikinä haluat". Sitten hän lähti. 

Jäin hämilläni siihen istumaan ja ajattelin, että mitähän hän oikein tarkoitti ja tuskinpa hän tulee takaisin. Meni ehkä viisi minuuttia ja ennätin taas uppoutumaan kirjaani. Sitten hän käveli luokseni ruskea kirjekuori kädessään. Ojensi sen minulle ja sanoi: "Käytä sitä hyvin ja muista, sinä voit todellakin olla elämässäsi mitä ikinä haluat". Kiitin häntä ja hän vain lähti.

Voiko näin tapahtua oikeasti oikeassa elämässä?

Avasin kuoren ja sieltä löytyi lappu, jossa luki "A Scientific Success System for your Personal and Professional Life" ja kuusitoista sivua tekstiä. Ei nimiä. Ei yhteystietoja. Ei lähteitä. Luin silloin osan ja osa tekstistä on edelleen lukematta. Huomaan, että minua jännittää lukea sitä ja jotenkin ehkä siksi "säästelen" sitä. Toisaalta taas olen niin utelias, etten malttaisi olla lukematta. Todella ristiriitaista.




Tämä ihana "leffakohtaus" ja sanat "Sinä voit olla ihan mitä tahansa ikinä haluat" tuli tänään mieleeni, sillä sain ihania uutisia. Minulle on myönnetty apuraha Harvardia varten. Lisää vielä tarvitaan, mutta tämä on alku. Haave ja unelmani tehdä jotai merkittävää tällä alalla näyttää hieman todellisemmalle kuin eilen. 

Ehkä tässä elämässä voi tosiaankin toteuttaa haaveitaan ja unelmiaan. Ehkä tosiaan olen oikealla polulla ja tekemässä niitä asioita, joita minun tuleekin tehdä. Jotenkin tällaiset hetket antaa siihen uskoa. Välillä tämä tutkijan homma nimittäin on aika takkuista ja erittäin hidasta. Hetket, kun saa ihania uutisia tai tuntematon hieno rouva aamupäivällä Bostonin Mäkkärissä antaa ruskean kirjekuoren ja sanoo ihania sanoja, antaa uskoa asioihin ja siihen, että ehkä maailmassa onkin hieman salaisuuksia, joista kaikki eivät ole tietoisia...

Katsotaan mitä tapahtuu, kun olen uskaltanut lukea saamani sivut loppuun ;)

Ihanaa, taianomaista ja ihmeiden täyttämää joulun odotusta!

Dulledoff

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!