sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kesäloman 2014 resepti: Katso leffoja ja sarjoja



Listasin kesäloman 2014 reseptiini kohdan: Katso leffoja ja sarjoja. Monelle tämä on aika itsestäänselvää ja jossain määrin minullekin. Mutta tässä jonkin aikaa sitten havahduin, että tässä elämän tiimellyksessä on Dulledoffilla päässyt käymään niin, että sivistykseen on jäänyt isoja aukkoja leffojen ja sarjojen osalta.  Siis miettikää, katsoin kunnolla ja ajatuksella vasta tänä keväänä Kummisedät! Ja muita vastaavia varmasti löytyy ja paljon.





Joten nyt on aika tämän tutkijatyttösen tutkia hieman legendaaristen leffojen ja sarjojen maailmaa ja korjata tämä aukko. Ei siksi, että olisin huonompi ihminen, jos en näitä näkisi, vaan siksi, että yksinkertaisesti haluan. Haluan, koska elokuvat on mahtavia ja jostain syystä legendaarisista leffoista ja sarjoista on tullut legendaarisia. Haluan nähdä, kokea ja tuntea ne tarinat. Minusta tuntuu, että muuten jään paljon paitsi jostain hienosta, todella hienosta!




Kyllä. Tilanne on nolo, ikävä ja surullinen, mutta korjattavissa. Tämä aukko on vilahdellut tässä vuosien varrella, mutta olen aina ajatellut, että "pyh, olenhan minä hyvin katsonut legendaarisia leffoja ja sarjoja". Mutta, muutamien keskusteluiden perusteella olen tullut siihen tulokseen, että minähän vain tiedän mitä nämä legendaariset leffat on (ainakin siis osan), mutten ole oikeasti katsonut läheskään kaikkia niistä. Tai jos olen katsonut, niin en muista niitä kunnolla. 



Aloin miettimään, että miksen ole katsonut kunnolla kaikkia näitä mahtavia taidepläjäyksiä?  Tai jos olen, niin miksen muista niitä? Kuinka näin on päässyt käymään? Tulin pohdinnoissani siihen tulokseen, että olen yksinkertaisesti elämässäni pitkän pätkän yksinkertaisesti opiskellut ja tehnyt töitä niin paljon, ettei mulla ole riittänyt a) aikaa eikä b) mielenkiintoa (kun on ollut muuta sillä hetkellä mielestäni tärkeämpää tekemistä) tai tilanteessa keskittymistä, jotta muistaisin edelleenkin mitä missäkin leffassa tapahtui.




Listan tekemisessä ajattelin käyttää apuna nettiä sekä läheisiä. Saa nähdä kuinka pitkä listasta tulee... sain jo aikaisemmin kommentin, että "Ulla, niitähän on satoja". Katsotaan kuinka käy ;)





1. Pulp Fiction
2. Reservoir Dogs
3. Cats
4. Kellopeliappelsiini
5. Schindelrs List
6. Fight Club
7. Yksi lensi yli käenpesän
8. Uhrilampaat
9. Papillon
10. Psyko
11. Memento
12. Pianisti
13. The Departed
14. Citizen Kane
15. Taksikuski
16. Full Metal Jacket
17. Kaikki Monty Pythonit
18. Snatch
19.Kunniattomat paskiaiset
20. Scarface
21. Kwai joen silta
22. Heat
23. Lock, Stock and two Smoking Barrels
24. The Big Lebowski
25. Trainspotting
26. Kaunis mieli
27. Platoon
28. Stand by Me
29. Ben-Hur
30.  Ilmestyskirja nyt
31. Unelmien sielunmessu
32. Mafiaveljet
33. The Miserables
34. Dracula
35. Chicago
36. Sopranos
37. Seinfeld
38. Prinsessa Mononoke
39. Tuuli nousee
40. Kuin raivohärkä
41. E.T.
42. Donnie Darko
43. Easy Rider
44. Tappavat aseet
45. Mad Maxit
46. West Side Story
47. Herrat pitävät vaaleaveriköistä
48. Laulavat sadepisarat
49. Jailhouse rock
50. Jackie Brown
51. Fifth Element
52. Scarface
53. Indiana Jonesit


Oho! Ei niitä nyt ihan sata tullut, mutta kuitenkin yli 50! Ja varmasti monta vielä puuttuu. Näihin ei ehkä koko loma riitä...Olipa mielenkiintoista listata näitä. Edelleen monen kohdalla olin, et "oon mä tän tainnut nähdä, siinä on tää ja tää biisi...", mut tarkemmin mietittyäni jouduin toteamaan, että ehken sittenkään ole oikeasti nähnyt. Nyt vain leffoja hommaamaan, popcornia tekemään ja mukavaa asentoa hakemaan :D




Sit vaan kommenttiosio laulamaan! Mikä on sun mielestä kaikkien aikojen paras leffa (tai leffoja), joka kaikkien kuuluu nähdä? 

Tai onko sinulla jäänyt elämässä tekemättä jotain mitä oikeasti haluat, mutta sille ei ole ikinä ollut oikeasti tai olevinaan aikaa ja tilaa? 

Ihanaa leffailtaa!

Dulledoff

4 kommenttia:

  1. Kaunis elämä ja Leon ovat näkemisen arvoiset. Ja tuossa listalla on kyllä rutkasti ihan superhyviä leffoja kuten kaikki Tarantinot. Kill Bill 1 & 2 oot varmaan nähnyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ISO KIITOS näistä! Kaunis elämä ja Leon lisätty listaan :D Joo, Tarantinot on huippuja!!! Molemmat Kill Billit oon nähnyt jopa pariinkin otteeseen ;)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!