torstai 24. heinäkuuta 2014

Maailman paras vehnäolut 2009, Brasserie du Bocq Blanche de Namur

Menimme tänään moikkaamaan ystäväämme Jani Nurmista ravintola La Leonaan. Nurminen oli löytänyt kaikenlaista ihanaa ja innostavaa lähiaikoina viini- ja olutmaailmasta. Suuremmin emme alkaneet Nurmisessa innostuksen herättäneitä tuotteita maistelemaan tällä erää, mutta yhden tuotteen maistelimme porukalla pikaisesti. 



Kyseessä oli Belgialainen suodattamaton vehnäolut Brasserie du Bocq Blanche de Namur, joka on rankattu maailman parhaaksi vehnäolueksi vuonna 2009. Oluen ystävänä täytyy kyllä sanoa, että olut oli aivan uskomattoman ihanaa! Kuin täydellisen pehmeä, mutta aromikas hively suulle ja makunystyröille kesähelteessä. Olut tuntui tosi tasapainoiselle ja siinä nousi ihanasti esille sitruuna ja korianteri. Nam Nam!!


Etiketti näyttää tältä

Ruoan kanssa tätä ihanaa olutta emme nyt testanneet, mutta huhujen mukaan tämä sopii laajasti keväisistä kesäisiin ruokiin aina kalasta tuhdimpaan lihaan. Eli pitäisi olla aika harvinaisen monipuolinen kaveri kesäisten herkkujen kylkeen!

Tämä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen!!! (ehkäpä jopa niille, jotka eivät välttämättä yleensä pidä oluista ;))



Nurminen pitää nykyään viiniaiheista blogia! Suosittelen viinin ystäviä seuraamaan! Pian tulossa paljon juttua ;) Blogiin löydät täältä. Nurminen oli keväällä myös vieraskynänä täällä mun blogissa. Sen jutun löydät täältä. :D

Ihania hellepäiviä!

Dulledoff

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!