perjantai 26. syyskuuta 2014

Aamujoogaa rannalla



"Upota varpaasi hiekkaan pitäen ne kuitenkin aktiivisina. 

Tunne kuinka auringon lämpö ja hento merituuli hyväilee kasvojasi. 

 Hengitä, hengitä, hengitä. 

Venytä pois yön tukkoisuudet. 

Hengitä, hengitä, hengitä"


Olen pitkään kaivannut joogan aktivoimista elämässäni. Haaveilin, että se olisi tapahtunut kesälomalla. Näin ei kuitenkaan käynyt. Jotenkin olen ollut asian suhteen yksinkertaisesti saamaton eikä yksin joogaaminen pidemmän tauon jälkeen jotenkin vain ole lähtenyt sujumaan. Mutta, tämän viikon uusi tuttavuus koirapuistossa sai muutoksen aikaan. Tapasin siellä Hetan. Jutustelun ohessa kävi ilmi, että hän pitää rannalla joogaa muutamana päivänä viikossa.  

Huomasin tilaisuuteni tulleen: "Ihanaa, milloin sinulla on tunti seuraavan kerran?", vastaus kuului: "Huomenna 9.30 Los Bolichesin tulvaväylän lähettyvillä, ota pyyhe ja aurinkolasit mukaan".

Seuraavana aamuna hyppäsin Fuengirolaan menevään bussiin aika aikaisin, jotta ennätin ensin postiin viemään tärkeän kirjeen (ja tottakai taas pieni säätäminen käteisen kanssa, koska kortit ei käy postissa!).


Maisema aamulla bussipysäkiltä.



Postissa käytyäni kävelin kaupungin halki rauhassa aamusta nautiskellen. Olimme sopineet kaverin kanssa tapaavamme Rafaelin aukiolla ja jatkavamme rantaan yhtämatkaa. Minulla oli siinä muutama minuutti aikaa, joten leikitellin kännykän kameralla!




Sitten joogaamaan. Paikalla oli muutamia naisia. Levitimme pyyhkeemme heidän viereensä ja aloitimme harjoituksen. Hiekka tuntui uskomattoman ihanalle alustalle joogata. Erilaiselle, mutta ihanalle! Heta ohjasi todella hyvin ja lempeästi sekä piti hyvin huolen, että kaikki liikkeet tuli tehtyä oikein. Tauon jälkeen oli mun polvet välillä vähän vinksallaan ja hartiat meinasi nousta kerta toisensa jälkeen pilviin, mutta lempeillä muistutuksilla ja vinkeillä sain kuin saikin lopulta asentoni menemään oikein.

Kuva: Tuija Porras



Heta tarkisti myös Tuijan asennon oikeaoppiseksi

Loppurentoutus oli aivan uskomattoman ihana lämpimällä hiekalla ja meren pauhatessa vieressä. Jotenkin kokonaisuutena rannalla ja veden äärellä aamulla joogaaminen tuntui taivaalliselle. Tosi voimakkaalle, mutta lempeälle! 

Tunnin jälkeen kaverin kanssa nauttimaan aamukahvit aurinkoiselle terassille! Aivan ihana tapa aloittaa päivä. Minä hurahdin nyt kyllä ihan täysin ja otan tällaiset aamun aloitukset tavaksi :) Näin seuraavana päivänä saa taas ihmetellä, että ai niin joo, mun sisällähän on tosiaan kaikenlaisia pieniä lihaksia, joiden olemassaoloa en muistanutkaan ;) Ihanaa, lempeää ja tehokasta!

Jos sinäkin haluat kokea tällaista ihanuutta ja hyvää oloa elämässäsi, niin täällä aurinkorannikolla oleville ja täällä reissaaville tiedoksi:

Rantajoogaa on tiistaisin ja lauantaisin 9.30-10.30.
Paikka: Playa Las Gaviotas, tunnetaan myös Lokkirantana. Los Bolichesin rannalla, tulvaväylän (kuiva joki) jälkeen ensimmäisen rannalla olevan rakennuksen lähettyvillä.
Maksu: 5 €/kerta.

Muita yhteystietoja:

Kaunista ja lempeää päivää!

Dulledoff

1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!