maanantai 4. elokuuta 2014

Heippa Loma! Moro Arki!

Hyvää huomenta! Kohta se alkaa. Lomalle sanon heippa ja arjelle moro! Sinne se nyt meni. Neljä kokonaista viikkoa totaalista aikatauluttomuutta ja vapautta! Kohta pitäisi aukaista työsähköposti. Tulin kuitenkin tänne. Tuntui helpommalle. Meinaa hieman ahdistaa, mutta se on ymmärtääkseni aika normaalia tässä tilanteessa. 


Lomavarpaat


Kun ei ole ennen ollut näin pitkällä lomalla, ei oikein tiedä sitäkään, että kuinka tehdään hyvä lomalta paluu... eilen  meillä oli ihana touhun täyteinen päivä enkä oikein ennättänyt orientoutumaan alkavaan arkeen. No, sitten nukkumaan mennessä se iski! Ajatukset laukkasi ja laukkasi. Oli liian kuuma, liian kylmä... kaikki jotenkin hankalasti. Olisi ollut ehkä viisasta jotenkin muistaa valmistautua tähän. Kaikki yöt lomalla nukuin ihan todella ihanasti! Siis en ollut yhtään "univammainen" :D Pitänee siis keskittyä stressin hallintaan vielä paremmin. 

Päivittäiset päikkärit kaislakaton alla jatkuvat kyllä, vaikka loma loppuikin.


Pieni hetki vielä takaisin lomatunnelmiin... kesäloman 2014 reseptini onnistui hyvin :D kaikkia kohtia en toteuttanut, mutta pitäähän sitä jotain kivaa jättää arkeenkin. Onnistuin kyllästymään ja pitkästymään! Jee! Lomalla hankalin kohta oli jotenkin siinä kahden viikon kohdalla. Se on ehkä mun aivoille ollut aikaisemmin se aika  mitä maksimissaan on ollut töistä poissa putkeen. Siinä kohtaa alkoi työjutut pyörimään tosi paljon mielessä. Työjuttujen pyörimisestä aiheutui innostuksen puuskia, mutta pysyin lujana! En alkanut työstämään niitä tai alkanut lukemaan aiheeseen liittyvää materiaalia vaan otin uuden kirjan käteen. Hyvä minä! Joskus aikaisemmin olisi käynyt toisin.



Niin, mites siihen arkeen sitten palataan? Pieni nettihaku tässä aamukahvin lomassa puhuu kriisistä sekä mielelle että kropalle, joissain puhutaan siitä, ettei kannata lopettaa kesäasioiden tekemistä siihen, kun loma loppuu.. Mun suomennos itselleni: Suhtaudu itseesi, lomalla pehmenneisiin avoihisi, työhön ja arjen rytmin löytymiseen lempeästi sekä leiki työpäivän jälkeen vapaa-ajallasi, että olet edelleen lomalla. Se fiiilis on nyt niin tuoreessa muistissa, että uskon siihen fiilikseen pääsemisen palauttavan jopa nurin kurin olevan arjen keskellä. Kokeilen ainakin :D En siis suostu sanomaan lomalle vielä ihan lopullisesti heippoja! Pidän sinusta vielä hieman kiinni, kunnes arki alkaa olemaan taas kivaa ja mukavaa.




Ehkä vielä toinen kupillinen kahvia, vähän päivän lehtiä ja musiikkia.. Sitten sähköpostiin, rauhassa. Tänään otan kyllä aivan varmasti myös päiväunet. Lempeästi ja rauhassa. 

Monia ahdistaa arkeen paluussa myös paino, lomaherkut ym. Alma Sipilä kirjoitti blogissaan otsikolla "Painottoman lomaltapaluun puolesta" jokin aika sitten niin ihanasti, että linkkaan teidät sinne tästä.

Lempeää arkea/arjen aloitusta niille, joilla se rullaa tai alkaa vähän nurin ja te muut, nauttikaa vielä vapaudestanne ja lomavarpaistanne!

Dulledoff


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!