perjantai 14. helmikuuta 2014

Dulledoff katsomassa koripalloa :D Euroliigan ottelu Unicaja-Panathinaikos


Koripallo on mulle hauska ja tuttu laji. En ole ikinä pelannut varsinaisesti seurassa, mutta muuten koen pelanneeni peliä kuitenkin jonkin verran. Usein ala-asteella saimme mennä koulun liikuntasaliin pelaamaan korista tai lentopalloa, kun olimme tehneet sillä tunnilla tehtävänä olevat asiat. Kuten arvata saattaa, tehtävät tehtiin pika pikaa, jotta pelaamiselle jäi aikaa! Yläasteelle siirryttyä pelailimme veljeni kavereiden kanssa usein koulun pihalla ja pidimme heittokisoja. Täällä Espanjassa olemme käyneet muutamia kertoja heittelemässä ja pelaamassa noita "vanhoja" heittokisoja. Se on ollut superkivaa! Uusi asuntomme on ihan sen koripallokentän vieressä, joten toivottavasti itselläkin niitä kolmosia alkaisi taas paremmin tippumaan. Joten joo, koripallo on sinänsä meikäläisellekin tuttu juttu ja hauska peli, mutta nyt pääsin ensimmäistä kertaa seuraamaan livenä oikein kunnon koripalloa ihmisen kanssa, joka lajista oikeasti jotain hiffaakin. Ajomatkalla Markun kanssa Akia pommitettiin kysymyksillä, et oltais edes vähän kartalla itse pelissä.



Menimme peliin omalla autolla. Navigaattori ohjasi meidän jonnekin ihan hornantuuttiin. Sitten turvauduttiin erittäin hyväksi havaittuun ja toimivaan systeemiin Espanjassa: kysy muilta autoilijoilta! Liikennevaloissa ikkuna vain auki ja mongertamaan. Ystävällinen mies viereisessä autossa alkoi selittämään stadionin sijaintia, mutta liikennevalot vaihtuivatkin nopsaan, joten hän vain viittoi, että seuratkaa häntä. Hän lähti näyttämään, että minne meidän tulee ajaa! Siis ihan uskomattoman ystävällistä! Saisitko Suomessa ventovieraalta vastaavaa palvelua? mä en oo ainakaan saanut. Ajettiin ihan jonkin matkaa. En tiedä oliko hän menossa siihen suuntaan muutenkin, mutta silti, aivan loistavaa. Sitten hän ajoi risteyksen kohdalle, josta meidän tuli kääntyä. Pieni hiljennys, ikkunat taas auki ja isoelkeisesti vilkuttaen: MUCHOS GRACIAS!!! Kiitos sinä ystävällinen mies! olemme saaneet hyvää ja ystävällistä apua tähän tapaan jo useamman kerran reissuillamme, huonosta kielitaidosta huolimatta. Äiti on pienenä opettanut, että vieraille ihmisille ei kannata puhua, kunnes ymmärsi, että minä puhun silti ja on sen jälkeen vain ohjeistanut olemaan varuillaan ja katsomaan kenelle puhuu :D Ihmiset, uskaltakaa kysyä! Kukaan ei ole ainakaan minua vielä purrut elämäni aikana! Yleensä ihmiset ovat vain ystävällisiä ja haluavat auttaa :) Oman kokemuksen mukaan ei ole parempaa ihmistä neuvomaan hyvää ravintolaa vieraassa kaupungissa kuin paikalliset ihmiset tai paikalliset taksikuskit! :D

Tietenkään oltu suunniteltu kaikkea valmiiksi, joten paikanpäällä oli edessä lippujen ostaminen. Ne olikin vekkulit! Olikohan niin, et alle 7-vuotiaat pääsi ilmaiseksi, koska heille ei ollut omaa osiota. Sitten 7-vuotiaasta 14-vuotiaaksi oma osio (liput 8€), 15-30-vuotiaille oma osio: Joven (nuori) :DDDD (liput 11€) ja vasta ku oot 30-vuotias, olet aikuinen! (liput 15€) Mainio systeemi :)Johtunee kai siitä, että täällä monet asuvat kotona noin kolmekymppiseksi. Oltiin Markun kanssa iloisia nuoreksi paluusta ja Aki luonnollisesti vitsaili kassaneidille meidän olevan hänen lapsiaan :D Saatiin paikat ylimmältä riviltä, joten ahoittelen, että jotkut kuvat ovat aika pieniä...



Illan peli oli Euroliigan ottelu Unicaja - Panathinaikos (Malaga-Kreikka)

Minun kommentit illan pelistä: Me kannatettiin Unicajaa, joka on siis Malagan joukkue. Kuvissa ne on noita vihreäpaitaisia. Peli oli hyvin aktiivista ja viihdyttävää seurata. En vain voinut olla miettimättä, että miten noin isot miehet on noin nopeita ja ketteriä? Oma mies näyttää noiden tyyppien rinnalla pienelle 204 cm pituudestaan huolimatta! Peli näytti mun mielestä olevan hyvinkin tasaväkistä ja pisteitä napsui molemmille joukkueille tasaiseen tahtiin. Pelitaktiikat, öö en oikein osaa kommentoida muuta kuin et pelin alkupuolella Kreikan joukkueen pelaaja (muistaakseni pelaaja nro 7) pääsi tosi  monta kertaa heittämään kolmosen samasta oikeasta alakulmasta eikä puolustajaa näkynyt missään. Sitten Unicaja piti aikalisän, tytöt tanssi ja sitten homma oli hoidossa siitä eteenpäin. Popcornit oli hyviä ja niitä sai parilla eurolla ihan hervottoman ison kupin! Halusin donkkaus tilanteesta kuvan, mutten onnistunut. Niitä onneksi tuli pelin aikana useampia, mutta kuvaa en onnistunut saamaan. Harmi! Tunnelma oli aivan mahtava! Välillä meteli oli niin kova, että mulla koski oikeasti korviin.


Tilanne puolessa välissä! Unicaja johtaa vain kahdella pisteellä!


Alla olevalla videolla pelin viimeiset hetket ja lopputulos!



Pelin tahdista pätkä




Pelin muu oheistoiminta, 
on oleellista, koska urheilutapahtumat ovat viihdettä. Joten, tässä oheistyypit.


Tytöt




Unicajan Maskotti tekee kuperkeikkoja ;)




Kiss Me <3




Pelissä oli välillä aivan valtava melu, vaikkei siellä ollut edes täyttä! Mulla koski oikeasti välillä korviin. Espanjalaiset oikeasti huutavat toisilleen. He puhuvat toistensa päälle, jolloin huudetaan päällekkäin. He kasvavat tähän meininkiin, mikä tarkoittaa sitä, että heillä on huono kuulo.Koska on huono kuulo, huudetaan vielä kovempaa, pidetään telkkaria vielä kovemmalla... you get it! Meteli on valtaisa! Tällaisessa tilanteessa toki se luo vain tunnelmaa :) Mut ei ole kiva olla kahden espajalaisen perheen kanssa samaan aikaan lentokentällä aamuviideltä.... juu ei. Mut, takaisin aiheeseen.

Minusta tuntui pelissä kaikine rekvisiittoineen kuin olisin ollut jenkkileffan kuvauksissa, mutta Espanjassa :D Espanjassa on koripallon MM-kisat ensi syyskuussa. Silloin on Susijengikin täällä pelaamassa. Silloin ehkä olen jo fiksumpi pelin seuraaja ja saan viihdyttävästä pelistä vieläkin enemmän irti. Kiitos asiasta hiffaavalle miehelleni! Ilman selostustasi, olisi tilanteen jääneet popcornien varjoon. Koripallo on ihan super kiivastahtinen peli! Koko ajan vaan tulee pisteitä ja perillä pysyäkseen saa oikeasti keskittyä (koska miettii edelleenkin vain, että kuinka noin isot miehet voivat olla noin nopeita ja ketteriä? :o) 

Hyvää ystävänpäivää!!!!

Dulledoff


4 kommenttia:

  1. Jostain syystä hienot videot pelistä eivät latautuneetkaan... harmittaa! oisitte saaneet kuulla sen metelin ja päässet vähän kurkkaamaan sitä fiilistä ja tunnelmaa...

    VastaaPoista
  2. Ja siis koska pelin loppuvaiheet ja lopputulos jäivät nyt videon puutteen vuoksi puuttumaan, niin kerrottakoon, että voitto tuli "kotiin" :D Unicaja voitti pistein 87-71!

    VastaaPoista
  3. :DDD Nauratti niin toi "ei oo kiva olla parin espanjalaisen perheen kanssa lentokentalla aamuviidelta"! Voi vaan kuvitella! Miten musta tuntuu etta ma passaisin hyvin tohon huutomeininkiin, musta tuntuu, etta ma puhun ihmisille jatkuvasti aivan liian kovaa. Koska ma en ite tahdo kuulla (ja/tai ymmartaa) niin sitten kompensoin ite huutamalla. Hieno juttu! :D
    -Kirsi

    VastaaPoista
  4. Mä oon kans ollut aina ja tulen varmaan aina olemaan kova ääninen, kun innostun höpöttelemään! Muutaman kerran kuullut asiasta ;D Sinänsä koen kuuluvani näiden "huutajien" joukkoon, mut oon silti kyllä NIIN suomalainen, et ei liian aikaisin aamulla, pliis.... Ihana Kirsi! Vähän niinku, et "Mä en ymmärrä mitä mulle puhutaan, ni mä huudan takas.." :D Espanjalaiset tekee sitäkin! Pitäiskö teidän sittenkin muuttaa tänne?!?!? ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!