tiistai 18. helmikuuta 2014

Irtiotto Frigilianassa


Käytiin viikonloppureissulla Frigilianassa, joka on vuoristokylä ja aurinkorannikon itäisin kylä. Malagasta noin 70 km itään. Pari päivää aikaisemmin päätetiin, että nyt otetaan pieni irtiotto arjesta ja lähdetään käymään jossain. Pistetään puhelimet kiinni, levätään, ulkoillaan ja nautitaan olostamme. Otettiin kartta käteen ja tuumailtiin, että mikä kaupunki tai kylä valittaisiin. Valinta kylän suhteen tehtiin tosi tunnepitoisesti; missä ei olla vielä käyty ja mikä on suht lähellä, ettei tarvitse käyttää viikonlopun arvokkaita tunteja autossa istumiseen ja mistä sais kivan edullisesti kuitenkin kivan majoituksen. Lähtö meni vähän säätämiseksi ja mä unohdin mm. meikkini kotiin. Joten viikonloppu vedettiin sit ihan naturellina. Kävin perjantaina ihonpuhdistuksessa, joten musta ei nyt kuvia julkaista tältä viikonlopulta.. ;)


Päädyttiin Hotel Rural Almazara nimiseen hotelliin



Sinne oli aikamoinen mäki! Kun ajettiin pihaan perjantai-iltana pimeällä, niin oikeasti elämä vilisi silmissä! Yhdessä kohdassa tuntui kuin automme olisi ollu keikahtamassa katolleen... ihan hirveä mäki!!!! Yritin ottaa siitä havainnollistavan kuva, mutta tässä tapauksessa kuva ei ehkä edes riitä kertomaan kaikkea. Onneksi sitten valoisalla, ja kun osasi jo varautua siihen, niin mäki ei tuntunut niin hirvittävän pahalle.






Hotelliin saapuessamme huomasimme iloksemme, että muutkin matkailijat ovat pitäneet paikasta niin, että tripadvisorin tarra on pärähtänyt oveen ja et Michelin ukkokin on tykännyt paikasta! Tästä ilahtuneina päätettiin nauttia ystävänpäivän illallinen hotellilla.





Läheiseen pöytään saapui pian meidän jälkeen iso espanajalainen seurue.
Ymmärtääksemme paikallisia Frigilianalaisia ihmisiä. Heillä oli oikein hauska, äänekäs ja leppoisa tunnelma :D

Illan menu, joista me valittiin seuraavan näköistä:















Nam nam nam! Hyvää oli! Ei mitään maailman erikoisinta ja ihmeellisintä, mutta oikein hyvää ruokaa, josta paistoi ammattitaito. Perusmaut, kypsyysasteet ym. kaikki hyvin kohdallaan :)


Hotelli oli tosiaankin maalaishotelli vuoristossa. Huoneen parvekkeen alla oli viereisen talon plantaasit, jossa oli kulotukset menossa. Siellä oli myös hevonen ja kanoja sekä kukko, joka kiekui vähän millon sattui. Olipa ainakin sellanen fiilis, että ollaan maalla :D


Tuolla se hevonen ja kana tai kukko on! Mä haluan paremman zoomin mun jälkkäriin... :/

Sarakin kurkki, että mikä siellä oikein palaa ja toki Kukolle sekä pitäjän muille koirille piti välillä vastailla.





Lauantaina menimme sitten tutustumaan kaupunkiin, joka oli oikein ihana ja sympaattinen. Päivä oli todella lämmin ja aurinkoinen. Mulla oli päällä musta trikoomekko ja sukkahousut. Akilla T-paita ja farkut. Meinattiin läkähtyä! Aivan ihana keli!






Tämä oli aika erikoinen koristekaari kylän kirkossa. Jos katsotte tarkkaan, niin siinä on pääkalloja ja osalla on kruunut päässä, vissiin entisiä kuninkaita. Kirkon muut kaaret olivat ns. tavallisia koristuksia.
Tällaista en olekaan ennen nähnyt kirkossa.

Flamencoa ja Angry Birdsejä :D

Maisema parvekkeelta merelle päin. Tuossa pikkuisen mäen päällä olevassa talossa ois varmaan aika hauska asua!
Kivat näköalat ainakin!


Iltapäiväkahvit hotellilla.

Sara oli hotellissa ensimmäistä kertaa elämässään. Ensimmäinen yö meni vartioidessa ja kommentoidessa sekä kurnutellessa (joo, tämä meidän koira tuntuu luulevan olevansa sammakko tai jotain, kun yrittää murista). Toisena yönä onneksi tyttökin malttoi jo nukkua.



Frigiliana osoittautui oikein ihanaksi ja sympaattiseksi pieneksi vuoristokyläksi. Siellä tuntui oikeasti , että aika olisi pysähtynyt tai että olisit matkustanut aikakoneella vuosisadan taaksepäin. Aivan ihana paikka! Siellä tehdään ainoana Euroopassa sokeriruokohunajaa ja heidän omaa oliiviöljyään myytiin joka paikassa. Hotellivirkailija jutteli meille, että Frigilianassa on subtrooppinen ilmasto, jonka ansioista alueella kasvaa mangoja ja avocadoja. Kysyttiin mieheltä, että kuinka kauan hän on asunut kylässä. "300 vuotta" oli hänen vastauksensa :D muutamannessa sukupolvessa siis mennään jo. Kylässä järjestetään joka kesä juhla, jossa kylän kaikki valot sammutetaan ja joka paikassa on vain kynttilöitä! silloin voisi tehdä uuden reissun Frigilianaan. Voin vain kuvitella kuinka kaunis heidän kaunis vuoristokylänsä on kynttilöiden täyttämänä!!! Liian monet turistit eivät ole vielä löytäneet kylää, joten siellä oli ihana olla ja tuntea taas olevansa "oikeasti" Espanjassa. Muutamia brittejä nähtiin, muttei yhtään suomalaista. 


Viikonlopun kustannukset: Hotellin lasku 188€ sis. kaksi yötä koiran kanssa, kolmen ruokalajin illallinen kahdelle + viinipullo ja valkkaria mun  kalan kanssa + muutamat kahvit. Ei paha! Ai niin, koira oli kuitissa Mascota! heh! Sara on  meidän maskotti :D

Kiitos Frigiliana ja hotellin ystävällinen henkilökunta! Viikonloppumme oli erittäin onnistunut. Rentouduimme ja saimme irtioton arjesta. Juuri sitä mitä kaipasimmekin! Voin suositella lämpimästi!



1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!