keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Haaste: Miltä sun jääkaappi näyttää tänään?

Sain haasteen, tartuin siihen ja heitän sen myös eteenpäin.

Mun jääkaappi näyttää tänään tältä:




Ylhäältä lähtien vasemmalta oikealle:

Appelsiinimehua (ihan superhyvää, kuin vastapuristettua), UHT-maitoa (mulle laktoosityypille), ananasta, takana pilkottaa soija-jogurtti purkkeja, jonka päällä puolikas tomaatti ja takaseinässä jäätyneenä puolikas sitruuna, kaksi lasipurkkia sisältäen papuja ja oliiveja (ne on vaan ilmestyneet jostain, en ole ihan varma millon ja miten :O) , leikkelettä, Saralle nakkeja, ruokakermaa ja takana appelsiinimarmeladia.

Toinen hylly: maustamatonta jogurttia (löysinpäs myös rasvatonta :)), juustosiivuja, floraa, pekonia, fetajuustoa, "raejuustoa" (on vähän erilaista ku mitä saa Suomesta, mut ajaa asiansa ja on hyvää) ja takana perunasalaattia.

Kolmas hylly: leikkeleitä, puolikkaita paprikoita, limejä pussissa, kesäkurpitsaa.

Neljäs hylly: neljän juuston juustoraaste (lähipäivinä syödään ihanaa lasagnea :)), piña purkissa bambua (tuossa purkissa saatava tuore ananas on taivaallista!!!), pekonisuikaleita (mihinkähän ne on menossa, en muista itse näitä ostaneeni :o), tuoretta parsaa ja niiden alla espanjalainen omeletti.

Alahylly: Kattilassa eilisen curry-kana-kasvis hässäkän loput ja mun tän päivän lounas. Omenoita, lehtipersiljaa (tuntuu, et täällä yrtit on miedomman makusia + niitä ei noin vaan aina kaupasta saa ostettua valmiina. Kai täällä kasvatetaan niin paljon itse. Meilläkin on hyvässä vauhdissa omat kasvamassa.) ja persiljan alla sitruunoita.

Alalaatikossa on jäävuorisalaattia, pari pussia salaattisekoituksia, porkkanoita ja appelsiineja.

Ovi: punaista currytahnaa (ihan superhyvää!!), Dijonin sinappia, tomaattopyrettä ja miedompaa sinappia. Chilisoosia, maitoa, viinipullon jämä (taitaa mennä jo ruoanlaittoon), ketsuppia parissakin purkissa. Alahyllyllä sit onkin rasvatonta maitoa (täällä menee hassusti noi värikoodit. Punainen ja vaaleanpunainen maito on usein rasvatonta, sininen täysmaitoa ja vihreä kevytmaitoa. Mut sekin aina riippuu  merkistä, joten usein tarttee purkki kääntää ja vilkaista tuoteselostusta)  ja ketsuppia, taas!


Yhteenveto: Aika paljon juustoja ja muutamia ylläreitä. Onneksi aika vähän mitään erikoisia jämiä tai pilaantuneita tuotteita. Nyt kun tätä katson vähän tälleen ulkopuolisena, niin ehkä tuotteiden sijoittelu voisi olla mietitty paremmin lämpötilojen mukaan, mut kyl tääkin on jo ihan ok. Aikapaljon siellä olikin kaikenlaista, kun ne tuohon auki  kirjoitin. Tää oli musta hauska haaste, osallistu sinäkin ja kerro miltä sun jääkaappi näyttää?

3 kommenttia:

  1. Hahhaa! Olipas hauska kun kysyit tanaan! Yhdella sanottuna jaakaappi nayttaa tanaan surulliselta. Kahdella sanalla sanottuna: tyhjalta ja likaselta. Mutta on tahan tyhjyyteen yksi puolustus (likaisuuteen puolestaan ei): tanaan klo 16 meille tulee viikottainen kasvis- ja hedelmatilaus suoraan ovelle. Sitten otan kylla uusinta kuvan kaapista, koska haastehan on milta jaakaappi nayttaa _tanaan_ eika milta jaakaappi nayttaa juuri _nyt_. Taman lisaksi keskiyon aikoihin saapuu "muut kuin kasvikset"-tilaus, ja naiden kahden tilauksen jalkeen jaakaapin ovea alkaa olla jo vaikea sulkea. Tuo meidan jaakaappi on niin pikkuruinen, etta sinne ei paljon varastoon voi ostaa, maksimissaan siis n. viikon einekset sinne mahtuu.

    Tassapa sitten selostus mita kaappi pitaa sisallaan, mennaanpa ylhaalta alaspain: Ikean mustikkahillo, puolalaistyylisia pienia suolakurkkuja, munakoiso, kesakurpitsa, oliivioljylevite, puolikas tomsku, vanha kuivettunu sitruuna, munakoiso, squash (mita noi keltaset on suomeksi?), ja lokerossa potuhitui ja porkkanoita. Ovessa puolestaan sushin mukana tulleita minipusseja soijasoossia ja inkivaaria, halpaa jauhemaista parmesaania (eilen just napostelin oikeen parmesaanin loppuun, hups ), oksennuksen makusta halpaa ja vanhaa sinihomejuustoa joka alkaa menna pilalle (Virhe ostos! Ala osta halpoja juustoja!). Luonnonjugurttia, riisimaitoa, soijamaitoa, Ikean puolukkahillo, sweet chili & lime soossi, keltasta curry tahnaa (NAM!), Ikean raparperimehutiivistetta (maistuu sokerilta ihan vaan), basilika silppua struuttapurtilossa, vihreeta curry tahnaa ja vikana tomaattipyretta.
    -Kirsi

    VastaaPoista
  2. Nyt siella on siis edellisten lisaksi parmesaanilla ja tomaattisoossilla taytettyja munakoisoja (eggplant parmigiana), lohta, naudan jauhelihaa, porkkanakakkua levyllinen, salaattimix, appelsiinimehua, keitettyja potuhitui, pak choyta, juustoo. (Tilauksesta puuttui silver beet (eli swiss chard), eika mulla oo mitaan hajua mika se on suomeksi. Se nayttaa about pak choyn ja raparperin risteytykselta).
    -Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en saanut lisättyä sun kuvia näihin mukaan :( Mut kiitos, että otit haasteen vastaan :D

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!